Spotify gebruiken in je bedrijf. Mag dat?

Streamingdienst Spotify wordt door consumenten massaal gebruikt om naar muziek te luisteren. Spotify wordt daarnaast steeds vaker ingezet in winkels, horecazaken of wachtzalen voor klanten. Maar mag dat wel?

Het antwoord

Streamingdiensten zoals Spotify mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden ingezet. Spotify Free en Spotify Premium beperken zich tot het persoonlijk (privé) en niet-commercieel gebruik. Dit staat vermeld in de algemene voorwaarden van deze streamingdiensten. Publiek toegankelijke plaatsen, zoals bedrijven, restaurants en café’s, kunnen dus geen gebruik maken van deze streamingdiensten. Bij een controle van Buma Stemra of Sena riskeer je een hoge boete.

De oplossing: Synerplay

Synerplay heeft wél toestemming van de muziekindustrie om muziek te verspreiden aan bedrijven. Als erkende leverancier voor zakelijk muziek gebruik betaalt Synerplay muziekrechten.

Muziekrechten

Er zijn twee soorten muziekrechten van toepassing bij gebruik van een muziekdienst. Dit zijn de reproductierechten en de openbaarmakingsrechten.
De vergoeding voor de reproductierechten is de vergoeding die je aan Synerplay betaalt, omdat je gebruik maakt van onze muziekdatabase. Die vergoeding is bij onze abonnementen al verwerkt in het maandelijkse of jaarlijkse tarief. Wij storten dit bedrag rechtstreeks door aan de rechtenmaatschappijen (Buma Stemra, Sena en NVPI).

Licentie aanvragen

Je hebt twee licenties nodig als je muziek afspeelt in een publieke ruimte: één bij Buma Stemra en één bij Sena. Deze licenties betaal je zelf rechtstreeks aan de rechtenmaatschappijen. Deze licentie is noodzakelijk en geldt voor alle soorten muziekbronnen.
Meer informatie en tarieven vind je op deze website: www.mijnlicentie.nl

Daar zit muziek in!

Start vandaag nog met Synerplay